De første prøvetagninger… og midnatssol!

Vores mesokosmos er i vandet, de er blevet lukket i bunden af dykkerne og alt ser fint ud. I de sidste 3-4 dage har selve CO2 berigelsen fundet sted. CO2’en bliver tilsat vha. en såkaldt ’edderkop’, som hæves og sænkes i alle mesokosmos, sådan at CO2’en fordeles ens i hele mesokosmos’ets længde og bredde. Også denne proces er gået godt!

Da CO2 berigelsen er påbegyndt, er vores prøvetagninger også! Faktisk startede de lige inden CO2 berigelse påbegyndte. Vi sejler hver formiddag (ca. 3 timer) ud til de 9 mesokosmos og henter vandprøver. Heldigvis har vejret/vandet været relativt roligt indtil nu, hvilket gør arbejdet på bådens kant både nemmere og mindre farligt – og heldigvis er ingen faldet i vandet!

Efter vandprøverne er hentet, skal prøverne filtreres (hvilket også tager 2-3 timer) – og herefter kan de reelle målinger af fx klorofyl a, som jeg måler, påbegyndes.

… Og nu til noget mindre fagligt!! De første 14 dage har der hovedsagelig været overskyet – men i går (og i dag!) havde vi sol og så midnatssol! Det er virkelig et fantastisk landskab: isbjerge på vandet, sneklædte bjerge, de to gletsjere inderst i Kongsfjorden, blå himmel og sol, som står ekstremt højt på himlen, selv når klokken er 24 🙂 … Og så var vi ude og bade i de 2 grader varme (kolde?) vand!

Kongsfjorden ved midnatstid 9-10. juni 2010…

Advertisements

One Response

  1. Hej Signe,

    Det er fedt at høre at alting er gået efter planen! Det er nogle gode billeder og hvor er det flot deroppe. Lyder lidt tosset med badning i det kolde (!) vand…. Brr….

    Vh Benita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: